Rokovanie o investičnej pomoci pre firmu Bukóza Invest vláda prerušila

25.06.2014 Vranov nad Topľou

Bratislava 25. júna (TASR) – Rokovanie o investičnej pomoci pre firmu Bukóza Invest, s. r. o., so sídlom v Hencovciach v okrese Vranov nad Topľou, ktorá žiadala od štátu pomoc vo výške 10,75 milióna eur na rozšírenie výroby podniku, vládny kabinet dnes prerušil. Mal by sa ňou zaoberať na svojej najbližšej schôdzi.

"Chceme si doplniť niektoré údaje, ktoré sú pre vládu dôležité, aby sme boli komfortne spokojní s tým, že vláda schváli projekt, ktorý je dobrý. Je to 700 pracovných miest, ale nie je to projekt jednoduchý. Vláda musí mať teda garancie, že projekt bude reálny, dokončený a splnený. Chceme byť preto konkrétne a detailne informovaní," zdôvodnil prerušenie rokovania o pomoci po schôdzi vlády štátny tajomník rezortu hospodárstva SR Pavol Pavlis.

Investičná pomoc by mala byť podľa návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR poskytnutá vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok vo výške 400.000 eur, úľavy na dani z príjmu vo výške 3,35 milióna eur a príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta vo výške 7 miliónov eur.

Cieľom investície je rozšírenie výroby v existujúcom závode o nové produkty osobnej hygieny, konkrétne dámske vložky, detské a inkontinenčné plienky, ako aj práškovú celulózu. Produkty budú umiestňované na domáci trh a vybrané trhy EÚ v pomere 15 % k 85 % v prospech trhov EÚ.

Realizácia investičného zámeru v nominálnej výške 21,5 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2014 až 2015. V priamej súvislosti s investičným zámerom vytvorí firma 700 nových pracovných miest do konca roka 2015.
 

Vyberte región